Tourte vigneronne – vinbondens tærte

640x340_toerte_vigneron

Denne specialitet er fra Alsace og vil tiltale de kødelskende læsere. Det er ret beset en kødtærte med butterdejslåg, som piftes op med hvidvin – måske en riesling, som bagefter nydes til maden – og lidt krydderurter.

4 pers.

  • 250 g magert kalvekød
  • 250 g – svinekød
  • 1 løg
  • 5 cl hvidvin
  • Kørvel, persille, purløg, hvidløg
  • lidt fløde
  • 1 æggeblomme
  • Butterdej

Ingredienserne blandes med peber + vin. Stilles i køleskab i 12 timer. Røres derefter med salt, fyldes i ærteform, butterdejslåg lægges på. Bager ca. 1 time ved 200 gr.

Låget af butterdej lægges på til sidst – og vil ofte være det, som bagefter pilles af ved bordet, hvis man vil spare på kalorierne. Låget spiller dog en vigtig rolle for bageprocessen, men du kan evt. lave det helt tyndt.

Opskriften er fundet her

Variant fra fransk website

Ingredienser:

  • 300 g svinekam
  • 300 g kalvekød (skulder eller næsten)
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 æggeblomme
  • 1 glas tør hvidvin
  • 60 g af daggammelt brød
  • 1 spsk mel
  • 2 løg
  • 1 bundt persille
  • Salt og peber
  • 600 g butterdej til låg under bagning

Tilberedning:

Hak svinekam, kalvekød og skrællede løg.
Steg hakket kød og løg i en gryde med brødkrummer.
Smag til med salt og peber og kog i 25 minutter ved svag varme.
Drys derefter med mel og fugtes med hvidvin.
Rør rundt og kog i yderligere 10 minutter.
Fjern fra varmen og drys rundhåndet med persille.
Forvarm ovnen til 200 ° C.
Bred 2/3 af dejen ud så det dækker en smurt form.
Fyld op med kød blandingen.
Dæk med den resterende dej og klem kanterne sammen og lavr en skorsten i midten af tærten.
Pensel låget med æggeblomme. Bag i 45 minutter.

Serveres varm med en salat

 

You may also like...