Selleri – karrysuppe med kylling

Selleri – karrysuppe  med kylling
640x360-karrysuppe-001

Fremgangsmåde

Brun kyllingen i en gryde med rapsolie.
Tilsæt løg, hele hvidløget uden skal og karry. Sauter indtil karryen er fordelt. Tilsæt fond eller bouillon til det dækker.
Skær knoldsellerien i grove tern og kog dem med kyllingen en time. Tag kyllingen op og tør den af. Tilsæt fløden og kog suppen videre.
Pil kødet fra kyllingen. Blend suppen og mas den gennem en sigte. Smag til med salt og peber.
Kom kyllingestykkerne i suppen og kog den op. Drys evt. med hakket persille.

Ingredienser

1 kylling
Lidt madolie eller rapsolie til stegning
1 løg,  grofthakket
2 fed hvidløg
3 spsk. karry
1 l grønsagsfond
1 knoldselleri
2 dl økologisk piskefløde
Salt og peber
Evt. 1 bundt persille

Og her en variant

Til to portioner:

2 tsk. karry
180 g. kyllingefilet i fine små stykker
2 stængler bladselleri
1 porre
½ æble
165 g. kokosmælk (den hele lille dåse – hvis du bruger en stor dåse kan suppen sagtens klare at få mere, 200-250 g. – og nej det smager ikke af hverken bounty eller meget af kokos)
½ l. hønsebouillon (vand og en bouillon terning)
1. dl. brune  eller almindelige hvide ris

Salt
Lidt maizena lys jævner

Fremgangsmåde:

Skær porrer og bladselleri i fine ringe/skiver og æblet i små tern. Åben dåsen med kokosmælk og kom noget af den faste masse i en gryde, varm det som olie og svits karryen heri. Kom herefter grøntsager og æble i og svits det kort. Kom herefter de rå ris i, sammen med resten af kokosmælken og hønse bouillon. Lad suppen komme i kog og tilsæt kyllingen.
Lad suppen koge 15-30 min. alt efter hvilken type ris du bruger (til risen er færdig).
Smag til med salt.
Tilsæt evt. lidt maizena jævner hvis suppen er for tynd.

You may also like...