Risotto med bacon og øl
Risotto med bacon og øl Bastola
December 20, 2013
FORBEREDELSE TID: 30 minutter OPSKRIFT PÅ 4 PERSONER
Denne risotto taler for sig selv ‘og’ lækker! Om Franco bedstefar, hans lidenskab i køkkenet og vores særlige ingrediens, øl Flea Bastola, rød dobbelt malt.
Ingredienser
- 1 flaske 33 cl øl Flea “Bastola”
- 350 gr. af Carnaroli ris
- 1 hvid løg
- 100 gr. mascarpone
- 150 gram bacon
- Ca. 1 liter grønsagsbouillon
- 30 gr. smør
- 2 spsk hakket persille
- 3 spsk ekstra jomfru olivenolie
- 2-3 spsk parmesanost (valgfrit efter smag)
- friskkværnet hvid peber
Proces
Varm smørret i en gryde med en spiseskefuld olie, tilsæt hakket løg og lad det tørre.
Tilføj bacon og vente i 10-15 minutter, indtil den er sprød.
I en separat kasserolle opvarmes den resterende olie, tilsæt ris og lad det toast et par minutter.
Tilsæt langsomt øl Bastola og lad det absorbere helt, så altid starte med bouillon lidt ad gangen, indtil selv den sidstnævnte ikke absorberes overhovedet.
Halvvejs gennem madlavning, tilsæt løg, bacon, friskkværnet peber og endelig mascarpone ost, krydr med salt om nødvendigt.
Sluk for varmen, rør i parmesanost og hakket persille groft.
Nu kan du nyde det med et godt glas øl Flea Bastola.