Restaurant-besøg – Frederikshøj

P1020027

Besøg Restaurant Frederikshøj og Wassim Hallal. En madoplevelse i særklasse.

Frederikshøjmenu

Pighvar
Rødbede   Aske   Strandurt
*****
Okseryg
Broccoli   Fedt   Svampe
*****
Blomme
Vanille   Karamel   Havtorn
*****

Champagne
DomPerignon
Classic

Rødvin
Jean-Claude Boisset
Bourgogne Chardonnay
Les Ursulines 2010

Dessertvin
Tschida – Angerhof
Auslese Muscat Ontonel 2011 – Østrig

P1020033

P1020037

P1020039

P1020051

På Frederikshøj er kodeordet luksus – Wassim Hallals menuer er altid gastronomiske tjeklister over verdens fineste råvarer, menukortet er på iPad, og der bliver ikke sparet på noget som helst.

Tårnhøjt niveau på flere måder

Tilbage til tårnet. I separat tumblerglas stod muslingecreme med persilleolie og poppede hvedekerner – lovende udlæg, mens tårnets øverste etage rummede ’menuchips’ med blæksprutte og sort, blækket mayonnaise.

Næste etage holdt kræmmerhus med en lille kugle oksetatar med estragoncreme og miniarancini af andehjerter i flødesovs.

Etagen under lå græskarchips med citroncreme, røget stegt ål på sprød polenta og revet havgus(ost) og nederst sprødt rugbrød med sennep, østers og karse. Dukkehusstørrelser på højeste plan og en forrygende antydning af Wassim Hallals efterfølgende smagsskoleridt.

Meget fornemmes i en åbning, også på restaurant. Dramaturgien siger luksus, men afslappet og entusiastisk formidling.

Ved bordet fik vi lov at vælge mellem fire champagner fra rullebord, 2002 Dom P., Veuve Cliquot Rosé og R.L. Legras – valget var svært, men Launois 2002 fra magnum lokker mest, et årsungeglas og sylespidst. Vinene præsenteres af Michael Christensen, som holder den nødvendige balance mellem omfang og præcision i sin formidling og ikke mindst
stråler af vinglæde.

***********************************

Frederikshøjmenu 3 retter & vine

Pris kr. 750,-

Mineralvand pr. person kr. 50,-

Menuen serveres tirsdag til lørdag mod forudbestilling
Frederikshøj | Oddervej 19-21, 8000 Århus C | tlf.  +45 8614 2280

You may also like...