Pavlova med marcipan og sommerbær

Pavlova med marcipan og sommerbær

INGREDIENSER

MARENGS

3 æggehvider

½ tsk. lys eddike

150 g flormelis

100 g marcipan

CREME

2½ dl piskefløde

1½ dl cremefraiche 38 %

korn af 1 vaniljestang

4 spsk. flormelis

PYNT

300 g jordbær

125 g blåbær

125 g hindbær

flormelis

Opskrift – sådan laver du pavlova med marcipan og sommerbær

  1. Marengs: Pisk æggehvider, eddike og halvdelen af flormelissen til stift skum. Tilsæt resten af flormelissen, og pisk, til du får en helt fast og stiv marengsmasse. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern, og vend den i dejen. Tænd ovnen på 150°. Læg bagepapir på en bageplade, og tegn en cirkel på 20-25 cm i diameter. Fordel marengsmassen i et tykt lag inden for cirklen. Bag marengsen i ovnen i 1 time. Lad den køle helt af på en bagerist.
  1. Creme: Pisk fløden til let skum, og vend cremefraiche, vaniljekorn og flormelis i med en ske. Fordel cremen på marengsbunden.
  1. Pynt: Rens jordbærrene; skær dem i halve. Fordel jordbær, blåbær og hindbær oven på kagen, og drys med sigtet flormelis.

You may also like...