Farseret kalkun
Denne opskrift er til 10 personer Ingredienser 1 friskslagtet eller frossen kalkun på 5-6 kg 150 g smør 3/4 l kalkun- eller andet fjerkræfond Fars: 500 g hakket svinemørbrad 150 g kalkun eller andelever...
Fjerkræ / Hovedretter / Julemad / Opskrifter
Denne opskrift er til 10 personer Ingredienser 1 friskslagtet eller frossen kalkun på 5-6 kg 150 g smør 3/4 l kalkun- eller andet fjerkræfond Fars: 500 g hakket svinemørbrad 150 g kalkun eller andelever...
Dag 1 6 dl vand 275 g groft rugmel 100 g hvedemel 125 g knækkede rugkærner Surdej Hæver natten over HUSK AT TAGE SURDEJ FRA Dag 2 2,5 dl lunken vand ca. ½ dl...
Du vil ikke høre nogen protester over denne rosenkålsgratin – mandler, piskefløde, bacon og parmesan er et lækker tilbehør til den traditionelle kalkun. Ingredienser 900g rosenkål, afpudset 20g smør 4 tsk solsikkeolie 150g bacon...
Fjerkræ / Julemad / Opskrifter
Kalkunfars Til fyldt kalkun (8-10 pers.) Kalkun ca. 4 – 5 kg. (stegetid ca. 5 – 5 ½ time) Fyld: Andelever og –hjerte Ca. 600 g svinemørbrad 1 stort løg 250 g champignon 4...
Julemad / Kager / Opskrifter
Vaniljekranse Vaniljekranse Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene og lidt af sukkeret sammen med en paletkniv, således at kornene skilles ad. Vaniljesukker, sukker og det...
Karrygryde med æbler Ingredienser (4-6 personer) 3-4 tsk. karry 2 spsk. olie 1 stort løg 1 fed presset hvidløg 500 g. skinketern 1 grøn peber 2 skrællede æbler3 dl. svine- eller grønsagsbouillon 2 dl....
Ukrainebrød 1 stk. 25 g gær 1/4 l lunkent vand 2 tsk. salt 1/4 l kærnemælk ½ dl olie 250 g (4 dl) sigtebrødsmel ca. 450 g (7½ dl) mel Gæren udrøres i det...
INGREDIENSER: 125 g melis & 125 g smør røres sammen 1 æg 125 g mel iblandet 1 tsk bagepulver blandes i ACTION!: Halvdelen af dejen hældes i en smurt form. Et godt lag rå...
Hvide asparges i Vichyssoise Bouillon til hvide asparges Asparges kilo betyder 1 liter vand 0,1 liter hvidvin Half lemon 50 gram sukker 30 gram salt 80 gram smør Bland alle ingredienser undtagen asparges, og...
Kransekage Ingredienser: 500 g marcipan (bitter 00) 2 æggehvider 150 g mandler blended 100 – 120 g flormelis 8 tvebakker (1 dl) rasp Fremgangsmåde Alt æltes sammen og rulles ud i stænger, formes i...