Birgits Mad

Citron Pavlova til påske

Forberedelsestid 30 minutter til 1 time Madlavningstid over 2 timer Til  6-8 personer Ingredienser Til marengs 6 æggehvider 350 g sukker 2 tsk hvidvineddike 2 tsk majsmel Til citron ostemasse 6 æggeblommer 350 g sukker 4 citroner,...

Prebens blomkålssalat

Små blomkålsstykker, det yderste 5-6 millimeter af hovederne Finthakket fennikel Revet citronskal Hakket esdragon Hakkede anisblade Ristede pinjekerner Olie Citronsaft + lidt sukker Salt og peber Kan f.eks. bruges som tilbehør til rødspættefilet og...

Den Gamle Bys hindbærsnitter

Her er opskriften til Den Gamle Bys hindbærsnitter. Den Gamle Bys bager, Henrik Løbner bager og sælger i højsæsonen omkring jul cirka 600 hindbærsnitter om dagen fra den historiske bagerbutik under navnet hindbærbrød. Det...

Müsli til morgenmaden

Müsli til morgenmaden 100 g blandede nødder 50 g græskarkerner 50 g hørfrø 100 g fuldkornshavregryn 3 spsk. rapsolie 3 spsk. ahornsirup Alt blandes og bredes ud på bagepapir. Bages i ovnen 20 –...

Fyldte tomater

 Ingredienser: Solmodne tomater – regn 2-3 pr. person Løse ris af typerne Carnaroli, Arborio eller Roma: to spiseskefuld pr. tomat 1 dåse Flåede tomater Olivenolie oregano eller timian eller persille store basilikumblade 2 pr....

Fragilité-kage

Fragilité-kage Dej: 5 æggehvider 200 g flormelis 150 g finthakkede hasselnødder, jeg bruger en blender og de skal ikke afskalles. De hakkede nødder vendes  i flormelis. Æggehviderne piskes meget stive og vendes og nødde/flormelisblandingen....

Vikingbøf

Mørbradgryde – Den originale Vikinggryde fra Viking Bøfhus Til 10 personer skal man bruge følgende ingredienser: 3 kg. svinemørbrad 1 1/2 l mælk 3/4 l piskefløde 250 g smør plus lidt ekstra til stegning...

Laksefilét med gratineret portobello

Ingredienser til Laksefilét med gratineret portobello (2 pers.) 500 g portobellosvampe 2 skalotteløg 1 spsk. smør 2 spsk. hakket persille 100 g mozzarella 2 laksefiléter 2 spsk. hakket dild 1 tsk. revet, usprøjtet citronskal...