Kartoffelroser med bacon
Kartoffel Mozzarella Croquettes https://goo.gl/Jtn3vA
Ingredienser til 6 stk:
– 4 store kartofler
– 200-250 g skinke / bacon
– 2 spsk smør, flydende
– 30 g parmesan, fint revet
– Timian og hvidløgspulver, alternativt andre krydderier / urter
Bag kartoffelroserne ved 180 grader, konvektion 160 grader, i ca. 35 minutter.
Nyd tilberedningen – og så god appetit!
Anden variant på Youtube
Til 8 kartoffelroser med gule kartofler
Disse stegte kartofler er meget flotte, og de smager også fantastisk. Alt du behøver er et par ingredienser som gule kartofler, rosmarin, hvidløg og olivenolie. Disse rosenformede kartofler er sprøde på ydersiden, og kartoflerne forbliver bløde i midten, og de er simpelthen lækre.
Ingredienser
3 gule kartofler / Yukon Guld, vasket
2 kviste rosemarin
1 stort fed hvidløg
2 tsk havsalt
1/4 kop olivenolie
1 spsk smør, blødgjort
Frisk malet sort peber
Frengangsmåde
Lav den aromatiserede olie: Kværn hvidløg, rosmarin, havsalt i en morter. Overfør blandingen til en skål og tilsæt lidt olivenolie. Sæt til side.
Forvarm ovnen til 180 grader. Pensel muffinformen med den aromatiserede olie.
Skær spidsen af kartoflen af. Skær kartoflerne i halvdele. Brug et mandolinjern til at skære tynde skiver kartofler, sørg for at de ikke er for tynde men stadig fleksible/bøjelige.
Derefter læg kartoffelskiverne så de overlapper hinanden (ca. 12 til 14 skiver).
Rul op kartoflerne og læg dem i muffinbakken.
Gentag processen med de resterende kartofler. Pensel alle kartofler med aromatiseret olie.
Top med lidt smør og bages i ovnen i ca. 30 til 40 minutter eller til helt kogt og sprød på ydersiden.
Bliver til 12 små rosenformede kartofler
Ingredienser:
6-8 kartofler (afhængig af størrelse)
1 pakke bacon i skiver
2-3 spsk olivenolie
Timian
Rosmarin
Salt og peber
Lidt revet cheddar ost
1-2 spsk hakkede krydderurter
Se eksempler på Youtube
https://www.youtube.com/watch?v=GaxhCf_2vxI
https://www.youtube.com/watch?v=7AGzlI1iZmo
Se egne fotos