Grøntsagstærte
Grøntsagstærte / æggekage med kylling
Her er en sund, mættende og velsmagende ret.
Ingredienser
1/8 renset selleri
2 skrællede gulerødder
2 kartofler m. skræl
1 porre
1/4 broccoli i små buketter
125 g. frossen spinat i kugler
4 æg
1,5 dl. fløde
1 teske salt
Tilberedning
Kartoflerne, gulerødderne og sellerierne skylles godt, og skæres i terning størrelser.
Terningerne koges ganske kort i let saltet vand, nedkøles hurtigt i iskoldt vand og afdryppes. Broccolien samt porrerne blancheres i kogende vand, og afkøles også hurtigt i iskoldt vand, afdryppes og vendes sammen med rodfrugterne, samt den frosne spinat, og fyldes i tærteformen. Det kolde vand er med til at stoppe tilberedningen af grøntsagerne, så de bevarer sprødhed og farve.
Æggene piskes sammen med fløde og salt, og hældes over grøntsagerne. Tærten / æggekagen bages i ovnen i 40 minutter ved 150 graders varme.
Gratiner tærten med cheddar ost inden servering, og pyntes med pesto og græskarkerner.
Inspireret af:
Søsterne Grenes grønsagstærte
De fleste af os kender nok “Søsterne Grene” så ganske udemærket. Midt på strøget i Århus er der en af deres butikker og på 1. sal er der en rigtig god café, som laver sunde, mættende og delikate retter. En af vores favoritter er denne grøntsagstærte. Den er fyldt med store stykker grøntsager, så det er let at se hvad du får på gaflen. Herunder får du opskriften hentet fra deres eget site.
Til 10 personer.
Ingredienser
1/4 renset selleri
4 skrællede gulerødder
4 kartofler m. skræl
1 porre
1/2 broccoli i små buketter
250 g. frossen spinat i kugler
8 æg
2,5 dl. fløde
1 spsk. salt
En stor tærteform beklædt med en tynd rullet mørdejsbund
(massen passer til en tærteform på 30 cm. i diameter)
Tilberedning
Kartoflerne, gulerødderne og selleriene skylles godt, og skæres i terning størrelser.
Terningerne koges ganske kort i let saltet vand, nedkøles hurtigt i iskoldt vand og afdryppes. Broccolien samt porrerne blancheres i kogende vand, og afkøles også hurtigt i iskoldt vand, afdryppes og vendes sammen med rodfrugterne, samt den frosne spinat, og fyldes i tærteformen. Det kolde vand er med til at stoppe tilberedningen af grøntsagerne, så de bevarer sprødhed og farve.
Æggene piskes sammen med fløde og salt, og hældes over grøntsagerne. Tærten bages i ovnen i 40 minutter ved 150 graders varme. I Café Grene i Århus gratineres tærten med cheddar ost inden servering, og pyntes med pesto og græskarkerner.