Fragilité-kage
Fragilité-kage
Dej:
5 æggehvider
200 g flormelis
150 g finthakkede hasselnødder, jeg bruger en blender og de skal ikke afskalles.
De hakkede nødder vendes i flormelis. Æggehviderne piskes meget stive og vendes og nødde/flormelisblandingen.
Bredes ud på et stykke bagepapir på ca. 33 gange 40 cm. Bages på midterste rille ved 200 grader. Efter to minutter skrues ned til 150 grader og bages færdig i ca. 40 minutter.
Denne portion skal laves to gange.
Creme til Fragilité:
300 g smør (stuetemperatur)
3 dl. Flormelis
1 1/2 tskf. Vanillesukker
300 g blød nougat
2 æggeblommer.
2 spskf. stærk kaffe.
Smør, flormelis og vanillesukker røres godt sammen. Smelt nougat i vandbad, lad det svale lidt, hvorefter æggeblommerne røres i. Til sidst røres det hele sammen og sættes i køleskabet i mindst 4 timer eller til massen er som blødt smør.
Det hele smøres på den ene mandelbund, den anden bund lægges ovenpå.
Sættes i fryseren, det bliver den bedst af.
Før brug:
Kagen tøs lidt op, ikke for meget, skæres i små firkanter og drysses med flormelis.