Citron Pavlova til påske
Forberedelsestid
30 minutter til 1 time
Madlavningstid
over 2 timer
Til 6-8 personer
Ingredienser
Til marengs
- 6 æggehvider
- 350 g sukker
- 2 tsk hvidvineddike
- 2 tsk majsmel
Til citron ostemasse
- 6 æggeblommer
- 350 g sukker
- 4 citroner, kun juice
- 225 g smør
- 450 ml piskefløde
Til pynt
- 30 chokolade mini-æg
Til den kandiserede citronskal
- 100 g sukker, plus ekstra til belægning af citronstrimlerne
- 4 citroner, kun skal (i lange tynde strimler)
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 160 C. Læg et stykke bagepapir på en bageplade og tegn en 25 cm cirkel på den.
- Sæt æggehviderne i en skål og brug den hurtigste hastighed med en elektrisk håndpisker eller i en fritstående mixer, indtil den er stiv. Gradvist og under stadig piskning på maksimal hastighed, tilsættes store teskefulde sukker indtil blandingen er stiv og skinnende og står i toppe.
- Bland eddike og majsmel sammen i en kop og rør det sammen. Fyld dette ind i marengsblandingen.
- Fordel halvdelen af marengsblandingen på papiret for at danne en 25 cm cirkel. Fyld en sprøjtepose, der er forsynet med et rosenmundstykke, med resten af marengs-blandingen. Sprøjt forsigtigt omkring 10 separate små fuglereder rundt på kanten af cirklen.
- Placer marengsen i midten af ovnen, drej varmen ned til 150 C og bages i 1½-2 timer (se efter en time), eller indtil det let kan løftes af papiret. Pavlovaen vil få en bleg cremet farve i stedet for hvid. Sluk for ovnen og lad pavlovaen stå i ovnen for at blive kold.
- I mellemtiden laves citron ostemasse til påfyldningen. Anbring en varmebestandig skål over en gryde med varmt vand og lad det simre forsigtigt på komfuret. Tilsæt æggeblommer, sukker og citronsaft til skålen og pisk kontinuerligt, indtil det begynder at blive tykkere. Det skal kunne dække bagsiden af en ske, når den når den rette konsistens. Det vil stramme op yderligere, når det er afkølet.
- Pisk piskefløden i en stor skål, indtil den er stiv, hvirvl den derefter gennem det afkølede citronskum.
- Placer citron-ostemassen og flødeblandingen i midten af pavlovaen og fordel den i marengs-redens bund. Læg lidt citronfyldning i hver af mini-rederne. Dekorer ved at placere tre chokolade-mini-æg i hver af de 10 mini-reder omkring kanten af desserten.
- Sæt 100 ml vand og sukker i en pande. Kog under omrøring. Tilsæt citronskal strimlerne og kog i 2-3 minutter, eller indtil det bliver til sirup. Hæld dem op på pergamentpapir, rul i ekstra sukker og lad det tørre på et varmt sted i et par timer eller natten over. Placer et drys af den kandiserede citronskal i midten af pavlovaen, og server.