Brunkager

640x360_brunkagedej

04. december 2011 kl. 19:01 på DR1

  • 250 g. smør
  • 125 g. lys sirup – (ca. 3/4 dl)
  • 250 g. farin – (ca. 3 dl)
  • 2 tsk. potaske
  • 1 spsk. koldt vand
  • 3 tsk. Stødt kanel
  • 1 tsk. Stødt nelliker
  • 2 tsk. Stødt ingefær
  • 1 tsk. Stødt allehånde
  • 60 g. syltet appelsiner i tern
  • 25 g. usaltet pistacie kerner
  • 150 g. hele mandler
  • 500 g. hvedemel. – (ca. 8,5 dl)

Smør, sirup og farin smeltes for middel varme til det er ca. 70 grader. Gryden tages af varmen.
Kanel, nelliker, ingefær, allehånde og  hvedemel blandes, tilføj syltet appelsin, mandler og pistacie.

Potasken og vand røres sammen i en kop og tilføjes.

Det hele æltes straks sammen i en røremaskine til dejen er ensartet.

Del dejen i 3 portioner og tril dem til ruller (ca. 4½ cm i diameter). Stil brunkagedejen tildækket i køleskabet i mindst 1 døgn. Skær rullerne i meget tynde kager og læg dem på plader med bagepapir. Bag brunkagerne øverst i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.

Bagetid

Ca. 7 min. ved 175°.

640x360_brunkager

You may also like...