Karrygryde med æbler

Karrygryde med æbler

620x340-karrygryde

Ingredienser (4-6 personer)

3-4 tsk. karry
2 spsk. olie
1 stort løg
1 fed presset hvidløg
500 g. skinketern
1 grøn peber
2 skrællede æbler3 dl. svine- eller grønsagsbouillon
2 dl. fløde 13%
1 spsk. majsstivelse
2 spsk. mangochutney
Salt og peber
Evt. 100 g. rejer

Fremgangsmåde

1. Svits karry og olie.
2. Skær løget i både og svits det med sammen med hvidløget.
3. Svits skinkekødet med.
4. Peber og æbler skæres i terninger og vendes i.
5. Bouillon tilsættes.
6. Fløde og majstivelse røres sammen.
7. Tilsæt mangochutney og lad det snurre i ca. 30 min. til kødet er mørt.
8. Smag til med salt og peber.
9. Tilsæt evt. rejer og varm kort igennem.
10. Server karrygryden med løse ris og dampede sukkerærter

Ingredienser til løse ris

2 dl. ris (lange)
3 dl. vand
½ tsk. salt
Evt. 15 g. olie/smør
Fremgangsmåde1. Ris, vand, salt, og fedtstof bringes i kog.
2. Straks, når risene koger, skrues ned på laveste blus. Risene skal nu koge under tætsluttende låg i 12 min.
3. Sluk for varmen og lad risene stå yderligere 12 min. Først da må låget tages af gryden. Rør risene løse med en gaffel.

Karrygryde med kylling

3 personer Ingredienser karrygryde:

Ca. 250 gr. hvidkål
1 løg
2 gulerødder
1 madæble (syrligt)
3 kyllingefileter
Ca. 3 tsk karry
Et drys esdragon (¼-½ tsk)
1 kraftterning (kylling)
Ca. ½ liter vand
Evt lidt fløde

Fremgangsmåde karrygryde:

Snit hvidkål fint. Skær løget i tynde skiver. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde stave. Skræl æblet, og skær det i små stykker.Skær kyllingefiletterne i små tern.I en pande svitses alle grøntsager og kødet. Tilsæt karry og lad det stege med.
Tilsæt en ½ liter vand og 1 kraftterning.Smag til med esdragon og salt og peber, og lad det simre ca 10 minutter til kødet er mørt.Sovsen kan evt jævnes med lidt fløde, sovsejævner eller gammeldags meljævning.Serveres med ris.

You may also like...