Restaurant-besøg – Frederikshøj
Besøg Restaurant Frederikshøj og Wassim Hallal. En madoplevelse i særklasse.
Frederikshøjmenu
Pighvar
Rødbede Aske Strandurt
*****
Okseryg
Broccoli Fedt Svampe
*****
Blomme
Vanille Karamel Havtorn
*****
Champagne
DomPerignon
Classic
Rødvin
Jean-Claude Boisset
Bourgogne Chardonnay
Les Ursulines 2010
Dessertvin
Tschida – Angerhof
Auslese Muscat Ontonel 2011 – Østrig
På Frederikshøj er kodeordet luksus – Wassim Hallals menuer er altid gastronomiske tjeklister over verdens fineste råvarer, menukortet er på iPad, og der bliver ikke sparet på noget som helst.
Tårnhøjt niveau på flere måder
Tilbage til tårnet. I separat tumblerglas stod muslingecreme med persilleolie og poppede hvedekerner – lovende udlæg, mens tårnets øverste etage rummede ’menuchips’ med blæksprutte og sort, blækket mayonnaise.
Næste etage holdt kræmmerhus med en lille kugle oksetatar med estragoncreme og miniarancini af andehjerter i flødesovs.
Etagen under lå græskarchips med citroncreme, røget stegt ål på sprød polenta og revet havgus(ost) og nederst sprødt rugbrød med sennep, østers og karse. Dukkehusstørrelser på højeste plan og en forrygende antydning af Wassim Hallals efterfølgende smagsskoleridt.
Meget fornemmes i en åbning, også på restaurant. Dramaturgien siger luksus, men afslappet og entusiastisk formidling.
Ved bordet fik vi lov at vælge mellem fire champagner fra rullebord, 2002 Dom P., Veuve Cliquot Rosé og R.L. Legras – valget var svært, men Launois 2002 fra magnum lokker mest, et årsungeglas og sylespidst. Vinene præsenteres af Michael Christensen, som holder den nødvendige balance mellem omfang og præcision i sin formidling og ikke mindst
stråler af vinglæde.
***********************************
Frederikshøjmenu 3 retter & vine
Pris kr. 750,-
Mineralvand pr. person kr. 50,-
Menuen serveres tirsdag til lørdag mod forudbestilling
Frederikshøj | Oddervej 19-21, 8000 Århus C | tlf. +45 8614 2280