Risalamande
Til kirsebærsovsen
Amarena Fabbri – de originale italienske dessertkirsebær
En gastronomisk juleoplevelse – spændende opskrifter med det italienske gourmetprodukt
Amarena Fabbri – de originale italienske dessertkirsebær
En gastronomisk juleoplevelse med det italienske gourmetprodukt
De italienske dessertkirsebær Amarena Fabbri er en stor del af den italienske madtradition. I Danmark er Amarena Fabbri også blevet populært tilbehør især til risalamanden i julen, fordi kirsebærrene i modsætning til traditionel dansk kirsebærsovs stadig har en fast og frisk konsistens og en enestående kraftfuld smag. Opskriften stammer fra det over hundrede år gamle familiefirma Fabbri fra Bologna i det nordlige Italien.
Amarena Fabbri er de originale italienske dessertkirsebær, der siden 1990’erne i stor stil har fundet vej til de danske tallerkener både til julefrokoster og ikke mindst juleaften. Der findes mange spændende juleopskrifter med Amarena Fabbri, bl.a.:
– Risalamande med Amarena Fabbri
– Berberi andebryst med flødelegeret Amarena Fabbri sauce
– Julekonfekt med Amarena Fabbri
Selve opskriften på Amarena Fabbri var oprindeligt grundlæggerens hustrus egen hjemmelavede opskrift, og Amarenakrukken med de let genkendelige hvide og blå dekorationer var en hjertelig gave fra grundlæggeren som tak for hendes eventyrlige opskrift. Den smukke krukke er fyldt med 600 gram lækkerier svarende til minimum 10-12 portioner, naturligvis uden kunstige farvestoffer.