Ansjos og makrel
Den europæiske ansjos eller Engraulis encrasicolus er blot én af de mere end 140 forskellige slags ansjoser.
Denne særlige arter af ansjos er almindeligt forekommende i Middelhavet og bliver ofte fanget på steder som Georgien, Grækenland, Sicilien, Tyrkiet, Bulgarien, Rusland, Ukraine, Italien, Frankrig og Spanien. Denne fisk kan skelnes fra andre ansjoser ved sin dybt kløft mund. De har en spids snude, der strækker sig ud over deres underkæben. De er slanke og når kun omkring 20 cm i maksimal længde. Ligesom de fleste andre ansjoser, har de en grønlig farve, der afspejles med blå reflekser, når de er i vandet. Dette skyldes en langsgående sølvstribe, der løber fra bunden af deres halefinne.
Som du kan forestille dig, har den, på grund af sin lille størrelse, talrige rovdyr, herunder helleflynder, hajer og laks. Den europæiske ansjos er en af de mest populære af alle de ansjos arter der spises. De er nydes over hele verden!
Atlantisk makrel
Den atlantiske makrel (Scomber scombrus) er en smukt strømlinet, hurtigt svømmende fisk. Den har sølv brystfinner og metalliske grønne og blå rygfinner med uregelmæssige bånd langs ryggen. Den hører til samme familie som tun, og er en meget kommercielt udnyttet art.