Italienske kødboller med pasta
“Spaghetti and meatballs”, “meatball marinara”, “Italian meatballs”. Også inspireret af Lady og Vagabonden. Kært barn har mange navne, omend ingen af dem rigtig er italienske. Opskriften stammer fra det amerikansk/italienske køkken. Det er dog stadig en af de mest fantastiske, italienske spaghetti/pasta opskrifter.
Tid
45 minutter
Mængde
5 personer
Ingredienser
500 g hakket kalv og flæsk
1 dl fint revet parmesan
1 løg
1 fed hvidløg
1 æg
3 skiver toastbrød
½ dl sødmælk
3 tsk salt
1 skævt rødvin
1 spsk fint hakket persille
½ tsk rosmarin
1 tsk fennikelfrø
lidt revet muskatnød
skal af ½ citron
lidt rasp
hvedemel
1 portion tomatsauce
Fremgangsmåde
Skær kanterne af toastbrødet. I en skål overhældes toastbrødet med mælken. Lad det stå i 5-10 minutter. Løget og hvidløget pureres i en blender.
Fennikelfrø stampes i en morter med persillen. (Frøene kan evt. pulveriseres med en kaffekværn) Saml alle ingredienserne i en skål undtagen rasp, mel og tomatsauce.
Tilsæt rasp indtil konsistens er fast. Lad blandingen stå i 20 – 30 minutter. Form små frikadeller af farsen og rul dem i mel.
I en pande varmes rigelig smør og olivenolie. Frikadellerne steges gyldne i smørret. Efterhånden som kødbollerne bliver gyldne lægges de over i den færdige tomatsauce og varmes sagte med.
Server kødboller og tomatsauce på pasta med frisk-revet parmesan. Frisk pasta går lige så godt til retten som tørret.